SHIATSU THERAPIE

DE KRACHT VAN AANRAKING EN AANDACHT

Iedereen kent de kracht van aanraking en aandacht, het zijn basisbehoeften van alle mensen. Shiatsu therapie is aanraking en aandacht.

Shiatsu is aanraking. Een luisterende aanraking die voelt hoe en waar in je lichaam de energiebalans verstoord is. En een ontspannende, ondersteunende of activerende aanraking die er voor zorgt dat energetische blokkades aangepakt worden, de energiebalans hersteld wordt en de circulatie in het lichaam gestimuleerd wordt om zo klachten te verhelpen en te voorkomen. Vanuit de Oosterse filosofie zit je lekker in je vel en ben je gezond als je voldoende levensenergie hebt en deze vrij door je lichaam kan bewegen.

Shiatsu is ook aandacht. Aandacht van de therapeut voor jou, een heel uur lang. Maar ook aandacht voor jezelf: je lijf en je leven. Een behandeling brengt je weer in contact met hoe je je nu voelt en geeft ruimte in je denken en doen.

Shiatsu is therapeutisch bij acute en chronische klachten, die zowel lichamelijk als emotioneel kunnen zijn. Shiatsu werkt ontspannend voor iedereen die even een moment van rust zoekt. En regelmatig Shiatsu is preventief en versterkt je basisconditie. Elke behandeling heeft alle drie de aspecten in zich.

THERAPEUTISCH

helpt bij spier- en gewrichtsklachten in nek, schouders, rug en ledematen
werkt bij spijsverteringsklachten
ondersteunt ademhalingsklachten en verminderde weerstand
helpt bij hoofdpijnklachten
ondersteunt bij vermoeidheid, burn-out en depressie
verzacht chronische klachten
helpt bij ‘vage’ klachten
helpt bij slapeloosheid, onrust en stress
geeft ruimte bij emotionele klachten
helpt bij hormonale klachten
helpt bij herstel na ziekte of ongeval

ONTSPANNEND

geeft rust en stilte in jezelf
brengt ruimte in denken, voelen en doen
geeft een diepe ontspanning
geeft energie om stappen te (durven) zetten
helpt bewuster te worden van lijf en leven
relativeert het ‘druk-druk-druk’- en ‘moeten’-gevoel
brengt je in contact met jezelf
geeft het gevoel van ‘één’ zijn
zet je met beide voeten op de grond

PREVENTIEF

versterkt de basisconditie
neemt onrust en spanning weg
bevordert de gezondheid
helpt naar een betere lichaamshouding
begeleidt naar een gezonder leefpatroon
houdt het lichaam soepeler
stimuleert circulatie en doorbloeding
voorkomt klachten
harmoniseert het zenuwstelsel
ondersteunt het zelfherstellend vermogen

HOE WERKT SHIATSU THERAPIE?

DE INTAKE

Tijdens de eerste afspraak bespreken we je klachten en wensen, je geschiedenis en je leef- en werksituatie. Alles in je leven kan van invloed zijn op je gezondheid. Aan de hand van gerichte vragen en verschillende diagnose-methoden gaan we op zoek naar het verhaal achter je klachten: hoe en waar is je energiesysteem verstoord.

Wil je direct een afspraak maken?

BEHANDELING

Tijdens een behandeling lig je een uur comfortabel op een dikke katoenen mat. Shiatsu is de basis van alle behandelingen. Afhankelijk van de diagnose worden aanvullende behandelmethoden geïntegreerd wat een unieke insteek geeft om jou en je klachten te behandelen:

  • Acupressuur, acupunctuur zonder naalden, waarbij ondersteunende acupunctuurpunten worden geactiveerd (Chinese Geneeskunde).
  • Massage van spieren en correctie van gewrichten, wervels en bekken (Structurele Shiatsu).
  • Behandeling van spanning in het fascia, het alles verbindende bindweefsel in het lichaam, wat fysiek en emotioneel veel ruimte kan geven (Fasciatherapie: Cranio Sacraal therapie en Visceraal therapie).

De behandeling wordt over de kleren heen gegeven.

Na de behandeling kunnen leefstijl adviezen, simpele voedingsadviezen en oefeningen meegegeven worden om het proces thuis verder te ondersteunen.

TRAJECT

Het aantal behandelingen is afhankelijk van je klachten en hoelang je deze al hebt. Over het algemeen merken mensen na een aantal wekenlijkse behandelingen al een duidelijk positief verschil met toen ze voor de eerste keer ‘op de mat’ kwamen. Kom je voor ontspanning, vergroten van je (lichaams)bewustwording of versterken van je basisconditie dan moet je denken aan ongeveer een behandeling per vier à zes weken.

VERWIJZING VAN DE HUISARTS?

Een verwijzing van een arts is niet nodig. Shiatsu therapie valt onder de aanvullende gezondheidszorg en is geen vervanger van de reguliere geneeskunde. Bij twijfel over de ernst van de klachten zal ik altijd eerst verwijzen naar een huisarts voordat een behandeling wordt gestart.

PRIJZEN

Behandeling 60 minuten € 77,50
Behandeling 30 minuten € 43,-
Eerste behandeling 90 minuten (incl intake) € 85,-

Een eerste Shiatsu behandeling wordt altijd contant betaald (pinnen niet mogelijk). Voor de vervolgbehandelingen ontvang je aan het eind van de maand digitaal een factuur voor de behandeling(en) die je die maand hebt ontvangen.

VERGOEDINGEN

Iokai Shiatsu wordt door bijna alle zorgverzekeraars vergoed in het aanvullende pakket en gaat niet ten koste van je eigen risico. Informeer bij je zorgverzekeraar of kijk in je polisvoorwaarden. Voor meer informatie kun je ook terecht bij https://www.zorgwijzer.nl/vergoeding/shiatsu-therapie#vergoedingen.

ALGEMENE REGELS
  • Annuleren is kosteloos tot 48 uur van tevoren, daarna wordt de gereserveerde tijd in principe in rekening gebracht
  • Bij koorts en infecties wordt een Shiatsu behandeling afgeraden
  • Draag altijd schone soepele kleren
  • Bouw voldoende rust in na een behandeling
  • IN-KI Shiatsu Delft werkt in Corona tijd volgens de richtlijnen van het RIVM.

REACTIES VAN KLANTEN

‘Shiatsu zwevend….!? Sinds ik met Shiatsu ben begonnen weet ik beter wat ik wil en wat belangrijk is in mijn leven. Ik leef in plaats van dat ik geleefd wordt. Dat vind ik niet zwevend hoor!’

‘Ik kwam binnen met een pijnlijke schouder. Na een paar behandelingen was de pijn weg. Ik begrijp nu ook beter hoe ik ‘m zelf vastzet en daarmee kan ik voorkomen dat ie weer gaat opspelen. Meegekregen oefeningen helpen hierbij’

‘ Ik slaap weer!’

‘Door maandelijks Shiatsu kan ik de hectiek van mijn leven aan. Het brengt me steeds weer even terug naar mezelf en het voorkomt dat ik maar door hol’.

‘Ik had pijn in mijn knie bij het lopen. Tijdens de Shiatsu behandelingen is mijn bekken gecorrigeerd en zijn de energiebanen in mijn benen weer vrij gemaakt. Gevolg: pijn weg!’

‘Ik heb in de winter regelmatig een stijve en koude onderrug. De warmte die de Shiatsu me geeft doet me dan zo goed en werkt super tegen de stijfheid en kou. Uren na de behandeling voel ik nog altijd die heerlijke warme handen op mijn rug en buik.’

‘Toen ik overspannen was heb ik Shiatsu en 5-Elementenvoeding gehad. De Shiatsu gaf me rust in mijn hoofd, ik kreeg weer contact met mijn lijf en langzaamaan kwam de energie weer terug. Ook ben ik anders gaan eten en gaan kijken wat voeding met me doet. Ik vond het een mooie combinatie, het heeft mij geholpen’.

‘Erg prettig. Met behulp van Shiatsu wordt mijn lichaam meer betrokken bij het oplossen van de problemen, en wordt niets geforceerd van buitenaf. Mijn heup voelt soepeler, de pijn is minder en ik word me meer bewust van heel mijn lijf’