SHIATSU

DE KRACHT VAN AANRAKING EN AANDACHT

Vanuit het gedachtengoed van de Traditionele Chinese Geneeskunde zit je lekker in je vel en voel je je gezond als je voldoende levensenergie hebt en deze vrij door je lichaam kan bewegen. En dat is waar we binnen IN-KI Delft met behulp van Acupunctuur, Shiatsu therapie en 5-Elementenvoeding samen aan werken.

SHIATSU THERAPIE

Shiatsu is een door de Japanners verfijnde massagetechniek; het is gebaseerd op Traditionele Chinese Geneeskunde. Shiatsu is aanraking en aandacht. Een luisterende aanraking die voelt hoe en waar de energie in je lichaam verstoord is. En een ontspannende, ondersteunende of activerende aanraking die ervoor zorgt dat blokkades opgelost worden, de circulatie gestimuleerd en de energiebalans hersteld worden, wat klachten doet verminderen of voorkomen. Shiatsu is ook aandacht. Aandacht van de therapeut voor jou, een heel uur lang. Maar ook aandacht voor jezelf: je lijf en je leven. Een behandeling brengt je weer in contact met jezelf, met je gevoel en met wat je echt wilt. Het geeft ruimte in je denken en doen, het vergoot je zelfvertrouwen en je veerkracht.

Bij Shiatsu wordt er net als bij acupunctuur gewerkt op de energiebanen en acupunctuurpunten in het lichaam, met duimen en vingers in plaats van naalden. Dit wordt aangevuld met behandelmethoden uit onder andere Craniosacraal- en Visceraal therapie, waarbij het alles verbindende bindweefsel (fascia) in het lichaam vrijer gemaakt wordt. Belangrijk want hier kunnen langdurige emoties opgeslagen zijn. De combinatie van Shiatsu en fascia-therapieën vormt een mooie en krachtige integratie van westerse en oosterse behandelvormen en inzichten. Vanuit de structurele Shiatsu is het mogelijk om gewrichten, pezen en spieren weer in beweging te krijgen, wat je lichaam soepeler maakt.

SHIATSU VOOR BEDRIJVEN

Shiatsu is de basis voor de bekende Stoelmassages binnen bedrijven. Gezonde werknemers zijn belangrijk voor jouw organisatie en bedrijfsmassage kan hierin een rol hebben. Een behandeling van twintig tot zestig minuten, zittend of liggend, is gericht op ontspanning en op het voorkomen en wegnemen van (werk gerelateerde) klachten. Periodiek bedrijfsmassage houd je werknemers energiek en gezond binnen en buiten de uren op de werkvloer, en kan daarmee zorgen voor een lager ziekteverzuim. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem voor meer informatie of een offerte contact met me op.

Wil je meer informatie of een afspraak maken?