EERSTE AFSPRAAK: INTAKE EN BEHANDELING

Tijdens de eerste afspraak bespreken we je klachten, wensen, je medische verleden en leef- en werksituatie. Alles in en rond je kan van invloed zijn op jouw gezondheid. Aan de hand van verschillende diagnosemethoden gaan we op zoek naar het verhaal achter je klachten: hoe en waar is je energiesysteem verstoord. Belangrijk hierbij zijn de pols- en tongdiagnose, welke informatie geven over de vitaliteit van de organen en van jou als geheel. Maar ook andere diagnosevormen worden gebruikt om een zo goed en volledig mogelijk beeld te krijgen van je energiebalans.

Tijdens de behandeling, die volgt op de intake, lig je een uur comfortabel op een dikke katoenen mat.  Afhankelijk van Je klachten en wensen kan gekozen worden voor alleen Acupunctuur of alleen Shiatsu, maar vaak zal het een combinatie zijn van beide. Dit gaat altijd in overleg met jou. Shiatsu wordt over de kleren heen gegeven.

VERVOLGAFSPRAKEN

Na de behandeling kunnen leefstijl adviezen, simpele voedingsadviezen en lichaamsoefeningen meegegeven worden om het proces thuis verder te ondersteunen.

Soms is één behandeling voldoende. Vaak zullen meerdere afspraken nodig zijn. Een vervolgafspraak bestaat uit een kort gesprek, diagnoses en een behandeling van een uur.

ONDERSTEUNEND VOEDINGSADVIES

Wil je meer of specifieke aandacht voor je voeding? Dat kan. Het uitgangspunt is hetzelfde als bij Acupunctuur en Shiatsu. Er wordt gekeken hoe je huidige voedingspatroon aangepast kan worden zodat je eten en drinken ondersteunend wordt aan je conditie en herstel van je klachten.

KLACHTEN

Acupunctuur, Shiatsu en 5-Elementenvoeding zijn therapeutisch bij acute en chronische klachten, die zowel lichamelijk als emotioneel kunnen zijn. Een regelmatig behandeling werkt preventief: het vergroot je lichaamsbewustzijn en versterkt je basisconditie.

De verschillende behandelmethoden kunnen ingezet worden bij een heel scala aan klachten, zoals klachten aan het bewegingsapparaat (als nek, rug, schouder, knie), slaapproblemen, langdurige emotionele problemen, stress en burn-out, hoofdpijn en migraine, maag- en darmklachten, luchtwegen en allergieën, hormonale klachten, vermoeidheidsklachten, bijwerkingen van reguliere behandelingen, (sport)blessures.

Naast specifieke klachten kan het ook ingezet worden om bijvoorbeeld meer rust en stilte in jezelf te vinden, helpen aarden, bewuster te worden van lijf en leven, in contact te komen met je gevoel en beter te leren omgaan met emoties en issues waar je tegen aanloopt.

Een verwijzing van een (huis)arts is niet nodig. Acupunctuur en Shiatsu vallen onder de aanvullende gezondheidszorg en zijn geen vervanger van de reguliere geneeskunde. Uiteraard kan het wel een goede aanvulling zijn. Bij twijfel over de ernst van de klachten zal altijd eerst naar een huisarts verwezen worden voordat een behandeling wordt gestart.

Wil je meer informatie of een afspraak maken?