5-ELEMENTENVOEDING

DE KRACHT VAN VOEDING EN KRUIDEN

5-Elementenvoeding is een lekkere en gezonde manier van eten voor iedereen. Of het nu gaat om het ontbijt, lunch of diner, elke maaltijd is vol smaak, geur en kleur. Koken volgens de principes van deze Chinese voedingsleer helpt je basisconditie sterker te maken en bij klachten zorgt ondersteunende voeding voor het herstel van de energiebalans.

Iedereen heeft voeding nodig om voldoende bouw- en brandstoffen binnen te krijgen. Nu zijn er veel diëten en ideeën over wat wel of niet gezonde voeding zou zijn. Vanuit de Chinese kijk op voeding is geen enkel product bij voorbaat gezond of ongezond. Wat goede voeding voor jou is wordt namelijk bepaald door je basisconditie en je eventuele klachten.

5-Elementenvoeding heeft zijn oorsprong in een oud Chinees systeem waarbij alles tussen hemel en aarde ingedeeld is in vijf elementen. Als deze onderling in balans zijn voel je je gezond en fit. Maar als een bepaald element uit evenwicht is geraakt en bijbehorende organen niet goed meer functioneren kunnen klachten ontstaan. Door ondersteunende voeding te nemen breng je de organen weer in balans en zullen de klachten afnemen en verdwijnen.

Uitgangspunt bij de 5-Elementenkeuken is altijd dat voeding vers, lekker en ondersteunend is. Het is daarom belangrijk te leren voelen, vertrouwen én begrijpen welke voeding jouw lichaam nodig heeft.

THERAPEUTISCH

helpt bij spijsverteringsklachten (maag- en darmproblemen)
helpt bij vermoeidheid na het eten
werkt ondersteunend bij hoofdpijnklachten
geeft rust bij onrust, slaapproblemen en stress
helpt bij vermoeidheid en verminderde weerstand
ondersteunt gezond en langdurig afvallen
helpt bij long- en sinusklachten

ONDERSTEUNEND

versterkt je basisconditie
houdt je energie op peil
ondersteunt je temperatuurhuishouding
geeft een gevoel van tevredenheid en verzadiging
bevordert je gezondheid
begeleidt naar een gezonder eetpatroon
voorkomt klachten

CULINAIR

koken met basisproducten uit de natuurvoedingskeuken
toveren met kruiden en specerijen
creëren van gebalanceerde maaltijden vol kleur en smaak

HOE WERKT EEN 5-ELEMENTEN VOEDINGSADVIES?

INTAKE EN ADVIES

Tijdens de eerste afspraak bespreken we je klachten en wensen. Aan de hand van vragen en verschillende diagnose-methoden gaan we op zoek naar hoe en waar de energie verstoord is en welke organen extra aandacht nodig hebben.

Uitgangspunt is altijd je huidige voedingspatroon. We gaan na hoe we deze moeten aanpassen zodat je eten en drinken ondersteunend wordt aan je conditie en je klachten. Daarvoor maken we gebruik van eigenschappen van ingrediënten, zoals smaak en energetisch effect: heeft een voedingsmiddel een verwarmend effect in je lijf of juist afkoelend.

Een voedingsadvies bestaat over het algemeen uit drie afspraken die verspreid zijn over een aantal maanden. Bij elke afspraak gaan we een stapje verder met het opporren van je spijsverteringsvuurtje en met het aanpassen van je eetpatroon.

KEUKENPRINS(ES)

Je hoeft geen keukenprins(es) te zijn om tot een verbetering van je conditie te komen. Het enige wat nodig is is de wil om je voedingspatroon te veranderen en de wil om te koken met verse en onbewerkte producten omdat deze je meer kracht geven. In het begin kost dat vaak meer tijd omdat je moet wennen aan een veranderd voedingspatroon en misschien aan nieuwe ingrediënten en kookstijlen.

Wil je direct een afspraak maken?

VOEDING EN SHIATSU

IN-KI Shiatsu Delft biedt 5-Elementen voedingsadvies los aan, maar het kan ook uitstekend gecombineerd worden met Shiatsu. Beide therapievormen werken aan herstel van je energiebalans, maar werken net even anders in op je lijf. Dus afhankelijk van je klachten kan ik je adviseren om (tijdelijk) Shiatsu therapie of 5-Elementenvoeding er bij te doen.

PRIJZEN

Voedingsadvies, 1e afspraak (intake en uitgewerkt voedingsadvies) € 85,-

Vervolgafspraken € 43,-

ordt altijd contant betaald (pinnen niet mogelijk). Voor de vervolgafspraken ontvang je aan het eind van de maand digitaal een factuur voor de behandeling(en) die je die maand hebt ontvangen.

KOOKLES

Wil je leren koken met basisproducten en kruiden? Wil je leren hoe je ondersteunend én culinair kunt koken? Periodiek geef ik kooklessen met verschillende thema’s. Alle kooklessen worden gegeven vanuit de filosofie van de 5-Elementenkeuken.

REACTIES VAN KLANTEN

‘Het is een feest om maaltijden te eten, vol met kleuren en smaken, verschillende verse groenten en kruiden. Al die dynamiek op mijn bord geeft me energie’

‘Door aanpassingen in mijn voedingspatroon heb ik nog maar zelden last van brandend maagzuur. Simpelweg door sommige producten juist wel en andere niet meer te eten’

‘Natuurlijk is het even wennen. Maar ik heb geleerd om met aandacht te koken en te eten. Het geeft me nu een rustmoment in mijn drukke leven’

‘Ik was echt een zoetekauw, had last van mijn darmen en had het vaak koud. Alleen al door ‘s morgens warm te gaan eten is er al veel verbeterd. Ik leer nu hoe ik mijn voeding verder moet aanpassen. Erg leuk om te leren voelen wat voeding met me doet!’