5-ELEMENTENVOEDING

DE KRACHT VAN VOEDING

Vanuit het gedachtengoed van de Traditionele Chinese Geneeskunde zit je lekker in je vel en voel je je gezond als je voldoende levensenergie hebt en deze vrij door je lichaam kan bewegen. En dat is waar we binnen IN-KI Delft met behulp van Acupunctuur, Shiatsu therapie en 5-Elementenvoeding samen aan werken.

5-Elementenvoeding heeft zijn oorsprong in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het is een lekkere en gezonde manier van eten. Of het nu gaat om het ontbijt, lunch of diner, elke maaltijd is vol smaken, geuren en kleuren.

5-Elementenvoeding is gebaseerd op een oud Chinees systeem waarbij alles tussen hemel en aarde ingedeeld is in vijf elementen. Als deze elementen onderling in balans zijn voel je je gezond. Maar als een bepaald element uit evenwicht is geraakt en bijbehorende organen niet goed meer functioneren kunnen klachten ontstaan.

Koken volgens de principes van deze Chinese voedingsleer helpt je basisconditie sterker te maken en bij klachten zorgt ondersteunende voeding voor het herstel van je energiebalans. Belangrijk hierbij zijn onder andere de eigenschappen van de ingrediënten, zoals smaak en energetisch effect: krijg je een warm of koud gevoel na het eten van een maaltijd? Vanuit de 5-Elementenvoeding is geen enkel product bij voorbaat gezond of ongezond; jouw conditie bepaalt wat goed voor je is.

Wil je meer informatie of een afspraak maken?