ACUPUNCTUUR

DE KRACHT VAN QI

Vanuit het gedachtengoed van de Traditionele Chinese Geneeskunde zit je lekker in je vel en voel je je gezond als je voldoende levensenergie hebt en deze vrij door je lichaam kan bewegen. En dat is waar we binnen IN-KI Delft met behulp van Acupunctuur, Shiatsu therapie en 5-Elementenvoeding samen aan werken.

Acupunctuur is de bekendste therapie binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het idee in dit eeuwenoude gezondheidssysteem is dat er energie, Qi, stroomt in je lichaam door energiebanen, de meridianen. Deze meridianen lopen net onder de huid en vormen samen een soort netwerk. Ze zijn verbonden met dieper gelegen structuren zoals de organen en weefsels, en zorgen voor communicatie en evenwicht binnen de verschillende organensystemen en hun samenhangende functies. Ontstaat er ergens in dat netwerk een verstoring, dan kan de energie niet meer vrij stromen en ontstaan er klachten en ziektes, zowel lichamelijk als emotioneel. Eén van de uitgangspunten van Traditionele Chinese Geneeskunde is namelijk dat lichaam en geest niet los van elkaar zijn; het is een holistisch systeem.

Acupunctuur is een effectieve oplossing bij het hervinden van je energetische balans en gezondheid. Elke meridiaan heeft zijn eigen acupunctuurpunten en elk punt heeft een specifieke werking en invloed op de energie. Via het zetten van hele dunne steriele naaldjes op bepaalde acupunctuurpunten kan een verstoring opgelost worden, kan de energie weer gaan bewegen en kan het lichaam zichzelf herstellen.

Wil je meer informatie of een afspraak maken?