SHIATSU OP HET WERK

DE KRACHT VAN EVEN NIETS

Stress op het werk, het komt helaas vaak voor. Het is één van de oorzaken van werkgerelateerde klachten, naast een hoge werkdruk, een niet optimale werkhouding en bewegingen die vaak herhaald worden. Dit vraagt veel van lichaam en geest. Nu hoeft dat op zich geen probleem te zijn als we maar regelmatig ontspannen. Maar in de praktijk gaan we meestal ‘gewoon’ door zonder tijd te nemen om te herstellen.

Shiatsu-op-het-werk biedt u en uw werknemers een oplaad-moment tijdens de werkdag. Even helemaal niets moeten, alleen maar ontspannen. Regelmatig massage helpt (werkgerelateerde) klachten te voorkomen en als er al klachten zijn, dan kunnen deze behandeld worden. Daarmee is Shiatsu-op-het-werk een zeer effectieve manier om ziekteverzuim tegen te gaan.

Een Shiatsu-op-het-werk behandeling is een verkorte versie van Shiatsu therapie.

ONTSPANNEND

geeft rust en ontspanning
geeft nieuwe energie en verfrist
stimuleert werkmotivatie en inzet
maakt vermoeide nek- en schouderspieren zachter
verbetert het concentratievermogen
draagt bij om beter met werkdruk om te gaan

PREVENTIEF

versterkt de basisconditie
bevordert de gezondheid
maakt je bewuster van lichaam en houding
stimuleert een gezonder leefpatroon
stimuleert circulatie en doorbloeding
heeft een signaleringsfunctie om ‘erger te voorkomen’

BIJ KLACHTEN

helpt bij spier- en gewrichtsklachten aan nek, schouders, rug
helpt bij spier- en gewrichtsklachten in ledematen
pakt KANS/RSI klachten aan
ondersteunt hoofdpijnklachten
verzacht chronische klachten
geeft energie bij vermoeidheidsklachten
helpt bij stress-gerelateerde klachten, als slaapproblemen

HOE WERKT SHIATSU OP HET WERK?

BEHANDELING

Een behandeling duurt gemiddeld tussen de 20 minuten en 30 minuten en kan daardoor makkelijk ingepast worden in het werkrooster. De behandelingen worden over de kleding heen gegeven. Ontspanning en aanpak van klachten zijn de focuspunten van elke behandeling.

Na de behandeling kunnen leefstijl-adviezen, simpele voedingsadviezen en oefeningen meegegeven worden. Wanneer de klachten er om vragen kan ik adviseren contact op te nemen met een arts of behandelaar.

STOEL OF MAT

Een Shiatsu-op-het-werk behandeling kan uitgevoerd worden op een speciale stoel of op een shiatsu mat.

Tijdens een Shiatsu behandeling op de stoel hangt u gemakkelijk voorover in een speciale stoel. Plaatsen op het lichaam waar stress makkelijk vast gaat zitten, zoals hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen zijn goed bereikbaar.

Bij een Shiatsu behandeling op de mat ligt u comfortabel op een dikke katoenen mat en is het mogelijk om het hele lichaam te behandelen. Deze behandelingen zijn minimaal een half uur en worden als intenser ervaren dan behandelingen op de stoel.

REGELMATIG OF EENMALIG

Wilt u uw werknemers belonen voor hun inzet, of heeft u iets te vieren, dan is een eenmalige behandeling een mooi cadeau.

Wilt u de gezondheid en welzijn van uw personeel ondersteunen, dan is een periodieke behandeling aan te bevelen. Regelmatig ‘onderhoud’ vermindert klachten en verkleint de kans dat kleine ongemakken serieuze klachten gaan worden.

PRIJZEN

Tarieven op aanvraag.

PROEFBEHANDELING?

Bent u nieuwsgierig wat Shiatsu-op-het-werk voor u en uw werknemers kan betekenen? Ik kom graag bij u langs voor een aantal proefbehandelingen tegen een gereduceerd tarief. Aansluitend kunnen we doorspreken wat voor uw bedrijf de beste insteek is om de gezondheid van uw werknemers te ondersteunen.

Wilt u een afspraak maken?

REACTIES VAN KLANTEN

‘Daar was ik aan toe! Even ontspannen en opladen tegelijk, heerlijk!’

‘Om de week hebben we stoelmassage’s op kantoor. Sinds dat we hiermee begonnenn zijn heb ik nauwelijks meer last van mijn nek en arm, ondanks dat ik de hele dag achter de pc zit. Dat was daarvoor wel anders’

‘Binnen ons bedrijf gaan we om de beurt een half uur op de mat voor een Shiatsu behandeling. Heel lux natuurlijk, maar ook heel fijn! Ik heb geen klachten, maar het geeft me altijd weer even een moment van bezinning, van terug gaan naar mezelf, wat positief uitwerkt op mijn werkmotivatie’

‘Tijdens de periodieke Shiatsu behandelingen op de mat werk ik stap voor stap aan mijn onderrugklachten (gekomen door mijn zittend werk). Het gaat nu al een stuk beter, alleen nog wat stijfheid in de loop van de dag, maar de pijn is ondertussen gelukkig weg. Ik doe overdag regelmatig oefeningen die ik meegekregen heb en dat voelt goed’

‘Tijdens stoelmassage vind ik het fijn als mijn schouders, nek en armen weer eens goed behandeld worden. Het leuke van Shiatsu vind ik dat het geen heftige massage’s zijn, maar dat de aanrakingen subtiel zijn, diep doorwerken en veel ontspanning geven’